Data: 2006-09-12 10:51:50
Temat: Re: dobre knedle
Od: rAzor <k...@...tusk.plusk.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Karka napisał:
> Użytkownik "Syla" <s...@x...pl> napisał w wiadomości
> news:ee60g4$3dl$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>>Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
>>news:ee5v5g$qkg$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>
>>>Można podać z masłem, broń Boże przypalonym lub śmietaną, z cukrem,
>>
>>cynamon
>>
>>>mielony to jest to...
>>
>>a dlaczego broń Boże, ja własnie robię z przypalonym i właśnie tylko z
>>przypalonym + cukier i cynamon maja ten wyjątkowy smak
>>
>
>
>
> A co to jest przypalone masło???
Smażone do momentu, aż wytrącą się paproszki i lekko zezłocą.
Mozna użyć też gęstej, tłustej śmietany.
Wtrącę może pewien dysonans smakowy.. ;)
Płotki smażone w takiej właśnie bardzo tłustej śmietanie sa rewelacyjne.
Starczy sama sól jako przyprawa, bez zadnych zamorskich cudów.
--
rAzor
----------------------------------------------------
------------
Z lewicą się nie dyskutuje.
Do lewicy sie strzela w obronie własnej.
|