Data: 2002-05-12 17:04:47
Temat: Re: drozsze = lepsze?
Od: waldemar z domu <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
> (zeby nie bylo, ze tylko bredze i zasmiecam grupe bedzie i pytanko :-))
>
> W wypadku ktorych produktow (vide oliwa, aceto balsamico etc.) jakosc
> wzrasta proporcjonalnie do ceny a na ktorych mozna spokojnie zaoszczedzic
> i zamiast placic za reklame marki kupic "no name"?
>
> Bo przyznam sie, ze jednak 20 euro za 0,5l oliwy nigdy bym nie dal, jak
> dobra by nie byla :-)
niestety (albo na szczęście) z żarciem jak z partnerem: dla jednego miód w
gębie a dla innych paranoja ;-)
Co do konkretów, czyli oliwy i aceto balsamico, to oliwę kupuję w aldim.
Jest w porządku i mi smakuje. Próbowałem droższe, ale różnicy (pozytywnej)
nie wyczułem. Z balsamico jest trochę inaczej. Co prawda też biorę te
tańsze do gotowania, ale próbowałem też te po 20EUR za litr i smakują o
klasy lepiej. Ale gdzieś jest granica, że do smaku dodaje się ten gorzki
posmak ceny.
Waldek
|