Data: 2004-08-29 07:05:04
Temat: Re: eksperyment z bakłażanem
Od: "Paul Urstein" <p...@A...ch>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam, piszesz
> Posoliłam więc gorzką potrawę, dodałam pomidorów, czosnku i
> przypraw i... bakłażan stracił całą gorycz.
Powiedzial bym raczej ze nie stracil on swojej goryczy ale udalo ci sie ja
ukryc. Tak czy inaczej smak calosci byl znieksztalcony. Zamiast bawic sie w
solenie i wycieranie soli, ja zalewam pokrojone plastry slona woda ktora
wylewam po kwadransie i pluke jarzyne pod woda. To zabiera bardzo malo
czasu. Zrob sobie "pasta alla Norma" (baklazan, pomidory, ricotta i slonce)
typowo sycylijski sos na pamiec wielkiego Bellini z Palermo rodem.
Pieknej niedzieli
--
Amicalement
Paul Urstein
|