Data: 2004-08-28 19:43:34
Temat: eksperyment z bakłażanem
Od: "misiczka" <s...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zaciekawiona ostatnimi dyskusjami na temat goryczki bakłażanowej i
zniechęcona upierdliwością cięcia, posypywania solą i czekania aż obcieknie,
a potem usuwania nadmiaru soli, postanowiłam zrobić próbę.
Bakłażana pokroiłam w kostkę, wrzuciłam do gara na olej, po chwili dodała
Spróbowałam, jak zrobił się miękki i... był okropnie gorzki :-) Pomyślałam,
że w takim razie zjem go sama i nie będę dręczyć męża skutkami moich
eksperymentów. Posoliłam więc gorzką potrawę, dodałam pomidorów, czosnku i
przypraw i... bakłażan stracił całą gorycz.
Od dzisiaj koniec z niepotrzebnymi czynnościami przy przyrządzaniu potraw z
tego warzywka (a może jarzyny?).
--
pozdrawiam, misiczka
moje aukcje na allegro:
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=618
499
|