Data: 2011-02-23 21:26:13
Temat: Re: fasolka z szybkowaru?
Od: "fatima" <f...@m...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
"czeremcha" <c...@t...pl> wrote in message
news:caa779ff-8efa-40b6-a9f0-1e522624b422@a28g2000vb
o.googlegroups.com...
> fasolę w szybkowarze bez wcześniejszego moczenia.
na jaki czas? (i na jakim ogniu/palniku). Ja ustawiam szybkowar na maxa (10)
na indukcji - jest to mega power.
ciakawe jaka jest różnica, ogranoleptycznie
jak dla mnie takie rzeczy jak ryż czy fasola powinny móc nabrać wody - a
przynajmniej ja tradycjnie i 'po babcinemu' przy tym pozostanę.
Tak dywaguję też, że może mieć to drobny wpływ na strawność/trawienie tegoż
czegoś..
(im więcej wody najdzie do środka (fasola puchnie - dużo wody wciąga) i
podczas gotownia ta woda co jest w środku wrze)
|