Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "biedronka" <b...@b...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: faszerowana cukinia - pomocy!
Date: Fri, 16 Aug 2002 14:44:16 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 24
Message-ID: <ajis2a$s1k$1@news2.tpi.pl>
References: <ajiq1r$stq$1@news.tpi.pl> <3...@u...fu-berlin.de>
<ajiran$5jh$1@news.tpi.pl> <3...@u...fu-berlin.de>
NNTP-Posting-Host: c25-12.icpnet.pl
X-Trace: news2.tpi.pl 1029501834 28724 62.21.25.12 (16 Aug 2002 12:43:54 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 16 Aug 2002 12:43:54 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:120379
Ukryj nagłówki
> są jadalne, więc spróbować można. Ja je jem, ale jak za twarde to
> przymusu nie ma. Tak samo z ziemniakami w mundurkach. Jak skórka cienka,
> to i ze skórą zjadam.
> Aha, nie wiem jakie te cukinie. Ja robię je nabijając farszem cukuniowo
> (miążsż) pomidorowo pieczarkowo cebulowo mięsnym. Dodaję jajko i ser
> żółty. Jem na ogół nożem i widelcem, łyżek nie używam do jedzenia
> cukinii (tylko do wyskrobywania miąższu)
hmmm jak juz taki obeznany w tym jestes to cie jeszcze pomecze :) jesli
mozna?
... ja mam zamiar zrobic podobny farsz, tylko ze musze go przed dodaniem
miesa rozdzielic bo moja druga polowka jest wegetarianinem :))
a co do jajak - to czy ona ma byc surowe? (bo w przepisach tez nei ma o tym
slowa)
... co do sztuccy to faktycznie chyba lepiej pasuje widelec i noz ;))
i mam jeszcze pytanie do ryzu, bo owa potrawe chcialam podac z ryzem koloru
zoltego ... czytalam ze dodaje sie do zabarwienia kurkumy (taka tez kupilam)
ale keidy ja dodac?
pozdrawiam i bardzo dziekuje za porady
ania
|