Data: 2002-08-16 12:44:16
Temat: Re: faszerowana cukinia - pomocy!
Od: "biedronka" <b...@b...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> są jadalne, więc spróbować można. Ja je jem, ale jak za twarde to
> przymusu nie ma. Tak samo z ziemniakami w mundurkach. Jak skórka cienka,
> to i ze skórą zjadam.
> Aha, nie wiem jakie te cukinie. Ja robię je nabijając farszem cukuniowo
> (miążsż) pomidorowo pieczarkowo cebulowo mięsnym. Dodaję jajko i ser
> żółty. Jem na ogół nożem i widelcem, łyżek nie używam do jedzenia
> cukinii (tylko do wyskrobywania miąższu)
hmmm jak juz taki obeznany w tym jestes to cie jeszcze pomecze :) jesli
mozna?
... ja mam zamiar zrobic podobny farsz, tylko ze musze go przed dodaniem
miesa rozdzielic bo moja druga polowka jest wegetarianinem :))
a co do jajak - to czy ona ma byc surowe? (bo w przepisach tez nei ma o tym
slowa)
... co do sztuccy to faktycznie chyba lepiej pasuje widelec i noz ;))
i mam jeszcze pytanie do ryzu, bo owa potrawe chcialam podac z ryzem koloru
zoltego ... czytalam ze dodaje sie do zabarwienia kurkumy (taka tez kupilam)
ale keidy ja dodac?
pozdrawiam i bardzo dziekuje za porady
ania
|