Data: 2001-12-08 19:35:13
Temat: Re: francuski cukier
Od: kamila slawinska <k...@s...killer.acedsl.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sat, 8 Dec 2001 12:27:19 +0100, "Ewa (siostra Ani) N."
<n...@y...com> wrote:
>Pewnie Ci chodzi o aspartam. To bardzo dobry slodzik, wlasciwie bez kalorii
>i doskonale zastepuje cukier... do herbaty tylko !
>Aspartam jest proteina i rozklada sie w temperaturze ok. 120° C, wiec do
>gotowanie / pieczenia sie nie nadaje poniewaz traci slodki smak.
musze cie zmartwic, ewo, asopartam jest bardzo szkodliwy dla zdrowia.
ja go uzywalam przez jakis czas, a potem przeczytalam raporty
niezaleznych ekspertow,dotyczace wplywu aspartamu na funkcjonowanie
centralnego ukladu nerwowego. nie chcesz wiedziec, co ta substancja
robi w twoim mozgu, zapewniam cie. ja wyrzucilam i wiecej nie kupie, i
tobie tez radze. lepiej byc puszystym niz slepym, nie?
sluze PDFem z artyulem na ten temat, jesli cie to interesuje.
pozdrowienia,
kamila slawinska
--
"I meant," said Ipslore bitterly, "what is there in this world that makes living
worthwhile?"
Death thought about it."CATS," he said eventually, "CATS ARE NICE."(Terry Pratchett,
Sourcery)
|