Data: 2015-12-01 08:29:36
Temat: Re: [gdzie] sok z kiszonej kapusty (w 3c) :)
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Trefniś" <t...@m...com> wrote in message
news:op.x8oeh4i7mtaby1@tncap.home...
> W dniu .11.2015 o 21:42 Pszemol <P...@p...com> pisze:
>
>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>> news:wpp3osq0k70o.l7vosa8w48sz$.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Wed, 25 Nov 2015 08:20:22 +0100, FEniks napisał(a):
>>>
>>>>> Kryształy lodu robią od wewnątrz
>>>>> harakiri każdej komóre z osobna.
>>>
>>> W przemysłowych mrożonkach nie robią.
>>> Ale tylko dlatego, że się blanszuje warzywa przed.
>>
>> A w jaki to sposób blanszowanie pomaga przy mrożeniu
>> i zapobiega pękaniu komórek? Czy wiesz co to blanszowanie?
>
> Pszemol, poczytaj sobie w sieci!
> Na przykład:
>
> https://zakochanewzupach.pl/jak-mrozic-warzywa-na-zi
mowe-zupy/
I gdzie w tym artykule napisano w jaki sposób blanszowanie
powoduje że nie powstają kryształy lodu w komórkach warzyw?
> Czy _wszystkie_ Twoje wątpliwości musi rozwiewać Ikselka?
Jeśli z nią w tym względzie konkurujesz to możesz Ty je rozwiać... :-)
|