Data: 2015-12-05 22:08:21
Temat: Re: [gdzie] sok z kiszonej kapusty (w 3c) :)
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-12-05 o 19:50, Ikselka pisze:
> Dnia Sat, 5 Dec 2015 18:42:18 +0100, FEniks napisał(a):
>
>> W dniu 2015-12-05 o 17:47, Ikselka pisze:
>>> Dnia Sat, 5 Dec 2015 17:20:38 +0100, FEniks napisał(a):
>>>
>>>> Akurat wątkodawczyni podobno najbardziej zależy na rozmnożonej witaminie C.
>>> A Ty jak znów imputujesz po swojemu:
>>>
>>> XL:
>>> "Zawsze myślałam, że ludziom dlatego na kiszonkach zależy, że zawierają one
>>> żywe bakterie mlekowe. Więc po co komu taki sok z kartonika? - cóż, widać
>>> się myliłam. Przecież z zasady i z istoty rzeczy sok z kartonika nie ma
>>> prawa takowych bakterii zawierać, bo by się, żtp, rozpękł - od gazowego
>>> świadectwa ich żywotności, czyli od CO2. Nie sądzę jednak, aby na takiej
>>> konserwie z truposzczaków pożytecznych bakterii Wątkodawczyni zależało 3-|
>>>
>>> yapann:
>>> "zgadłaś - chodzi o żywy sok - tzn NIEpasteryzowany i nie zniszczony innymi
>>> zabiegami"
>> Dla yapann co innego jest żywe:
>> "w zasadzie to możńa powiedziedć moze że kiszona to taka hodowla - nie
>> było witaminy C a się pojawiła
>> ta która się pojawiła (w procesie kiszenia) - to jej nie było. Z tego
>> co wiem kiszenie powoduje powstawanie wot C, nie znam się na źródel
>> liczb krtóre podałaś - o tyle dla mnie nie sa wiarygodne "
>>
>> Więc nie konfabuluj więcej.
>>
> Jesteś bezczelna - wzmianka yapann o wit C pojawiła się tylko i wyłącznie
> jako odpowiedź na wypowiedzi innych o niej.
LOL
Ewa
|