Data: 2003-07-09 07:48:16
Temat: Re: gotowanie miesa na grila?
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <y...@a...pl> napisał w wiadomości
news:7643.00000ab8.3f0bc5e8@newsgate.onet.pl...
> Czesc,
>
> bede przygotowywac mieso (zeberka, karczek, lopatka) na grila na 10 osob.
> Oczywiscie zrobie marynate i zostawie w lodowce na cala noc i pol dnia.
> Podzielilam sie moimi uwagami z mama, ktora powiedziala mi, ze ja musze to
> mieso wczesniej podgotwac (jakies 40 min) w przeciwnym razie bede to
grilowala
> 2 godziny, wysuszy sie mieso i nie bedzie za bardzo smaczne...
> Czy obgotowanie tego miesa jest konieczne?? Co zrobic, zeby miesko bylo
> chrupiace i soczyste, a nie wyszyszone na wiorek i twarde?
??? A czy mama kiedykolwiek cokolwiek grilowała?
Na przyzwoicie rozżarzonych węglach grilujesz krótko i wtedy masz soczyste i
niewysuszone na wiórek.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|