Data: 2006-04-01 00:20:33
Temat: Re: groszek cukrowy
Od: "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In news:e0ke5n$t33$2@nemesis.news.tpi.pl,
Konrad Kosmowski wrote:
>> Można szybko przesmażyć na gorącej patelni, tak jak chińszczyznę.
>
> Co to jest "chińszczyzna"? :) Szybkie przesmażenie na rozgrzanym oleju
> to raczej rodzaj obróbki cieplnej.
Chodzi mi o stir-fry. Nie wiem, czy to się po polsku jakoś nazywa?
Składniki do wielu chińskich potraw smaży się w ten sposób: krótko (30
sek. - 3 min.), w bardzo wysokiej temperaturze, naturalnie najlepiej w
dobrym woku.
"Chińszczyzny" definiować nie będę, wolałabym nie wpaść w środek flejma na
temat różnorodności kuchni chińskiej.
Hania
--
***
Google might not be right, but it certainly is quick.
|