Data: 2005-02-03 14:13:09
Temat: Re: gulasz
Od: tapta <t...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Iwona M. wrote:
> Witajcie,
>
> właśnie mój mężczyzna zażyczył sobie na obiad gulasz. Niby nic, ale mi to
> mięsko zawsze wychodzi jakieś takie twardawe. Poradźcie, jak zrobić gulasz
> szybko i dobrze, czyli tak, żeby mięsko rozpływało się w ustach. I jeszcze
> pogodzić to z pieczeniem pączków...
Ja gulasz robię zawsze z wołowiny. A żeby wołowina nie była twarda,
trzeba ją albo bardzo szybko obsmażyć, albo baaaardzo długo dusić. Ja
właśnie duszę ją tak baaardzo długo, z cebulką i papryką. Aha, ponoć sól
należy dodawać na koniec, bo od soli mięsko twardnieje. A pączki na
deser :) Zrobisz je, jak mięso się będzie dusić.
--
tapta GG:4082847
|