Data: 2002-04-12 01:26:57
Temat: Re: hamburgery
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "Jacek Dominik" <v...@p...onet.pl>
Mięso na Hamburgery.
Mięso to polędwica wołowa.
jeśli ktoś z was zrobi coś takiego to niech pisze, jestem bardzo ciekawy jak
to smakuje.
Z ciekawości: czy nie dało by się tego zrobić w piekarnku na max temp.?
Odnosze wrazenie, ze sobie kpiny robisz.
Hamurger to ordynarna mielonka amerykanska. A poledwica wolowa to
najdelikatniejszy, a zarazem najdroszy gatunek miesa wolowego.
Tak w ogole, to ja poledwice smaze 1 minute [jesli w Silexie; to taki rodzaj
specjalnego grilla] lub po 1 minucie, jesli na patelni, oczywiscie na bardzo
goracym tluszczu.
Do tego tarty chrzan doprawiony smietana, cukrem i sola, frytki i ew. inna,
bogatsza salatka/surowka. Ale chrzan jest dla mnie obowiazkowy.
barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|