Data: 2002-04-11 18:29:06
Temat: hamburgery
Od: "Jacek Dominik" <v...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Przepis podpatrzony w TV, ale sprawdzony (nie przeze mnie).
Mięso na Hamburgery.
675g mięsa
1 średnia cebula
2 łyżki ziół np: mięta (podobno moża zastąpić np: pietruszką itp)
łyżka sosu ??
sół, pieprz.
podana była bardzo cena porada: na każde 0.5kg mięsa dać 1 płaską łyzeczkę
soli.
Mięso to polędwica wołowa.
nie wiem jaki jest ten sos (nie zdążyłem zapisać), ale chyba można się bez
niego obejść.
aby mięsko było krwiste należy piec 3 minuty na każdej stronie,
aby było "normlne" piec 5 m po każdej stroine.
jeśli ktoś z was zrobi coś takiego to niech pisze, jestem bardzo ciekawy jak
to smakuje.
Z ciekawości: czy nie dało by się tego zrobić w piekarnku na max temp.?
pozdrawiam
Jacek Dominik
|