Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.astercity.n
et!news.aster.pl!not-for-mail
From: "Agata" <a...@g...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <q...@4...com>
<6...@n...onet.pl>
<t...@4...com>
Subject: Re: jajka-pytanko/Far Breton (P)(oT)
Date: Mon, 7 Mar 2005 21:30:48 +0100
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
X-Antivirus: avast! (VPS 0509-5, 2005-03-04), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Lines: 33
Message-ID: <422cb92c$0$29904$f69f905@mamut2.aster.pl>
NNTP-Posting-Date: 07 Mar 2005 20:27:24 GMT
NNTP-Posting-Host: 62.121.120.92
X-Trace: 1110227244 mamut2.aster.pl 29904 62.121.120.92:1704
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:234165
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
wiadomości news:th1p21d1nod9fu9sf3leshlj9qoe8jj3pi@4ax.com...
> ale wykopalam Far Breton:
> 6 jajek
> 20dkg cukru
> 20dkg maki
> szczypta soli
> 3/4 litra mleka
> 20 dkg suszonych sliwek, przecietych na pol (ja, jak juz
> wspominalam, biore/bralam, bo dawno nie robilam - wiecej, bo
> jakos tak slabo wygladalo ;PPP
>
> Ubic jajka z cukrem (znaczy az cukier przestanie chrzescic za
> bardzo i bedzie puszyste i jasne). Powoli wmieszac make. Dodac
> szczypte soli. Dodawac mleko delikatnie mieszajac - znaczy dodac
> troche mleka i delikatnie je wmieszac, dodac, wmieszac. Az bedzie
> geste ciasto a la nalesnikowe. Nasmarowac duza blache (albo kilka
> mniejszych) - tu akurat przepis przewiduje kwadratowa, 25 cm..
>
> Dodac sliwki i wylac ciasto na blache.
> Piec miedzy godzine i cwierc a godzine i pol w piekarniku 180
> stopni C - bedzie gotowe, jak bedzie sciete (bo to bardziej taki
> jajeczny budyn niz ciasto) i bedzie zloto-brazowe.
(ciach)
Czekaj no ...niech ja Cie zlapie tylko....to zobaczysz....!!!!!
Tak ze sledzia dostaniesz ze.....czekaj no tylko!
(p.s. dobry far pachnie mi tak slodko miodowo)
agataw
|