Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jak długo należy gotować Re: jak długo należy gotować

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: jak długo należy gotować

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!X
l.tags.giganews.com!border1.nntp.dca.giganews.com!nntp.giganews.com!local02.nnt
p.dca.giganews.com!nntp.posted.townsendcommunicationinc!news.posted.townsendcom
municationinc.POSTED!not-for-mail
NNTP-Posting-Date: Mon, 10 Nov 2008 12:32:29 -0600
Date: Mon, 10 Nov 2008 10:32:29 -0800
From: Magdalena Bassett <i...@b...com>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.7.2)
Gecko/20040804 Netscape/7.2
X-Accept-Language: en-us, en
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jak długo należy gotować
References: <gf69gj$9i8$1@news.onet.pl> <gf9ond$juh$1@news.onet.pl>
<a...@p...townsendcommunicationinc>
<gf9rft$tpt$1@news.onet.pl>
In-Reply-To: <gf9rft$tpt$1@news.onet.pl>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Message-ID: <S...@p...townsendcommunicationinc>
Lines: 41
X-Usenet-Provider: http://www.giganews.com
NNTP-Posting-Host: 65.117.227.174
X-Trace: sv3-0kjCj4KSjYhfMcgVMKmv0uwbtaAPb7tVQyufUSktrM10BNUBBb38Hlo9LFq7c/CgWrUJY9Ea
9/y8scM!k2CH0vuTha5VJLS1VVeigpQSFNWdjrnuqcYa0MtzWgQvkS6yiR6LP5/K4qoP1d++FqUY
OeEYot7c!aL6rZ5/dj4Dr9nYMFBPEaMlFo8Lyeb7zZj79NB3qcfB5Np0j52zRWextyQ==
X-Abuse-and-DMCA-Info: Otherwise we will be unable to process your complaint properly
X-Abuse-and-DMCA-Info: Otherwise we will be unable to process your complaint properly
X-Postfilter: 1.3.39
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:316831
Ukryj nagłówki

TomekD wrote:
>
> "Magdalena Bassett" <i...@b...com> wrote in message
> news:a8-dne-EFdp_-oXUnZ2dnUVZ_sDinZ2d@posted.townsen
dcommunicationinc...
>
> Dla mnie z założenia brukselka ma być smaczna i ugotowana (jednocześnie
> będąc nierozgotowaną).

Oj to to, dlatego wlasnie 5-6 minut w malej ilosci wody pod pokrywka w
zupelnosci wystarcza i witaminy i inne mineraly nie zostana do konca
wyplukane.


> Moja brukselka podczas gotowania pokryta jest cały czas wodą.
> Bez pokrywki - mniej traci naturalny kolor,

Zielonkawy kolor uzyskuje sie przez dodanie cukru, jak wspominasz, i jak
rowniez przez krotkie gotowanie. Gotowana za dlugo robi sie szarozielona.

>łatwiej ja ugotować
> nierozgotowując jednocześnie (w czym pomaga też nacinanie).

Nigdy nie probowalam nacinac, sprobuje nastepnym razem, moze to pozwoli
na jeszcze krotsze gotowanie.

> Przy najbliżej okazji spróbuję jak smakuje u mnie po gotowaniu 5-6 minut
> - być może jednak coś tracę ?!

Doceniam Twoja postawe, mam nadzieje, ze bedzie Ci smakowala.

> Pozostaje jeszcze wersja spiskowa że po drugiej stronie globu brukselka
> zachowuje się inaczej niż u nas

Owszem, i woda w zlewie kreci sie w odwrotna strone

- tak jak tam i tutaj mamy prezydenta
> ale troszkę się różnią :-)

Owszem, nasz ma mozg.

MB

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
10.11 TomekD
10.11 Magdalena Bassett
10.11 panta_rei
10.11 Magdalena Bassett
10.11 panta_rei
10.11 JerzyN
10.11 Władysław Łoś
10.11 Tomek
10.11 TomekD
10.11 TomekD
11.11 Magdalena Bassett
11.11 Magdalena Bassett
11.11 panta_rei
11.11 Maciej Jastrzębski
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6