Data: 2006-01-18 07:25:26
Temat: Re: jak kroic zamrozone?
Od: "Iwona_s" <i...@T...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Tomasz K." <n...@o...pl> napisał w wiadomości
> mam takie dosc nietypowe pytanko... mam w zamrazarce ogromny kawal
> zamrozonej ryby-fileta, musze jakos wykroic z niego bez rozmrazania
> calosci steki, no i za bardzo nie wiem jak sie do tego zabrac :-( jak
> sobie radza profesjonalni kucharze? mi do glowy przyszlo tylko
> zastosowanie brzeszczota do metalu ale musi byc pewnie lepszy sposob,.
> elektryczne noze kuchenne chyba sobie nie poradza?
Tez by mnie to interesowalo, bo niejednokrotnie sie meczylam i... lapki
sobie poodmrazalam :/
> i jeszcze jedno... jak "zgodnie ze sztuka" odmrazac taka rybe zeby jak
> najmniej stracila ze smaku? szybko w mikrofali czy powoli w lodowce? moze
> wrzucic do jakies zalewy?
Wydaje mi, ze najbezpieczniejsze dla zdrowia i smaku jest rozmrazanie w
lodowce, chociaz sama roznie praktykuje (w zaleznosci od czasu) ;)
--
Pozdrawiam
Iwona
// Wlasciwoscia czlowieka jest bladzic, glupiego - w bledzie trwac / /
Cyceron
|