Data: 2006-01-18 07:58:38
Temat: Re: jak kroic zamrozone?
Od: "turecky " <t...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Tomasz K. <n...@o...pl> napisał(a):
> mam takie dosc nietypowe pytanko... mam w zamrazarce ogromny kawal
> zamrozonej ryby-fileta, musze jakos wykroic z niego bez rozmrazania calosci
> steki, no i za bardzo nie wiem jak sie do tego zabrac :-( jak sobie radza
> profesjonalni kucharze? mi do glowy przyszlo tylko zastosowanie brzeszczota
> do metalu ale musi byc pewnie lepszy sposob,. elektryczne noze kuchenne
> chyba sobie nie poradza?
>
> i jeszcze jedno... jak "zgodnie ze sztuka" odmrazac taka rybe zeby jak
> najmniej stracila ze smaku? szybko w mikrofali czy powoli w lodowce? moze
> wrzucic do jakies zalewy?
>
> Tomasz
Masz całą rybę i chcesz wykroić filety?
Masz gruby filet i chcesz wzdłuż przekroić na cieńsze ?
Masz duuży filet i chcesz w poprzek pokroić na mniejsze ?
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|