Data: 2003-08-22 20:45:29
Temat: Re: kandyzowana jarzębina
Od: "" <m...@W...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Użytkownik <m...@W...onet.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:4...@n...onet.pl...
> > Witam! Oczywiście ,że można. Ja smażyłam w proporcji 1kg jarzębiny i
> 1.20 kg
> > cukru , 2 szklanki wody.
>
> Takie właśnie przepis, jak zapodałaś znalazłam ale jako konfiturę z
> jarzębiny. Upewnię się wobec tego, czy myślimy o tym samym. Mianowicie
> nie chodzi masę z jarzębiny lecz kandyzowane, pojedyncze, jakby otoczone
> lukrem kuleczki jarzębiny.
>
> kameljanda
>
>
> Z przepisu który podałam można robić również konfiturę, kandyzując owoce nie
można ich mieszać tylko potrząsać garnkiem. W moim domu robiło się i
konfiturę i owoce kandyzowane właśnie w podany sposób. Może ktoś ma inny
patent ? pzdr.
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|