Data: 2001-12-08 23:55:39
Temat: Re: kawa po irlandzku, pomocy!!!
Od: <i...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Moze sprobuj wlewac smietane (niestety nie wiem ilu procentowa powinna byc)
do
> szklanki/kubka po lyzeczce. Wtedy nie spada na dno tylko trzyma sie wierzchu.
>
Sama sobie dodaje komentarze.
Oto co znalazlam w necie :-))
IRISH WHISKEY
STRONG BLACK COFFEE
SUGAR
THICK CREAM
THIS RECIPE CAN ALSO BE USED WITH RUM VODKA OR BRANDY. MOST SPIRTS CAN BE USED.
POUR WISKEY IN GLASS ( ONE THAT CAN TAKE HEAT) OR IF NOT A CUP CAN BE USED,BUT
YOU WILL NOT SEE THE LAYERS USING A CUP. THE AMOUNT DEPENDING ON PERSONAL
TASTE. USE A STONG COFFE. POUR OVER THE WHISKEY AND SUGAR AND STIR. ALWAYS USE
SUGAR AS IT HELPS WITH THE CREAM FLOATING. VERY SLOWLY POUR THE CREAM OVER THE
BACK OF A SPOON INTO THE COFFE. IT WILL FORM A THICK LAYER OF CREAM. SIP COFFE
MIXTURE THROUGHT THE LAYER OF CREAM. TO MAKE IT A LITTLE MORE SPECIAL, GRATED
CHOCOLATE CAN BE PUT ON THE TOP.
Wlej Wiskey do szklanki (hartowanej), kubek jest tez dobry , ale efekt wizualny
sie zatraci.Ile alkoholu zalezy od fantazji.. Uzyj mocnej kawy, wlej do Wiskey,
dodaj cukru zamieszj. Zawsze uzywaj cukru jako ten pomaga smietanie w
nietonieciu. Bardzo wolno po grzbiecie lyzeczki, znaczy sie po spodzie wlewaj
do kawy (a raczej powinnam napisac wylewaj na kawe). Pija kawe przez smietane,
mozna posypac czekolada tarta po smietanie.
Poszukam jeszcze ile procent ta smietana ma.
Smacznego.
iza
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|