Data: 2003-03-22 07:37:43
Temat: Re: koniak
Od: "Bask" <f...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Hektor" <h...@a...pl> napisal w wiadomosci
news:021701c2eff6$bd601860$0502a8c0@mainstation...
> From: "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl>
>
> > > jak dla mnie mieszanie Hennesy'ego do zbrodnia ;-)
> > >
> > A niby dlaczego?
>
> Poniewaz koniak jest jednym z nadoskonalszych alkoholi, czesto
(szczególnie
> te pierwszoligowe marki) dopracowywanym w najdrobniejszych detalach smaku.
I
> po to pije sie go w temperaturze pokojowej, aby tych niuansów nie
zatracic.
> A dodawanie do markowego koniaku jakiegos plynu do mycia naczyn typu
> coinreau, likier czy inny wermut to tak jakby pod gumofilce zalozyc
jedwabne
> ponczochy. Mozna, ale po co skoro wystarcza onuce ...
>
> Pozdrawiam
> Zbigniew Kordan
>
>
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
Cytuje fragment artykulu na temat koniaku. Miesiecznik "Kuchnia" nr 11/98
str 37
.... Sam Maurice Hennessy uwaza, ze koniak jest trunkiem tak uniwersalnym,
iz mozna go podawac na wiele sposobow. Lubi na przyklad zaczynac lunch
szklaneczka Hennessy'ego z woda sodowa. Natomiast latem, gdy jest cieplo,
konczy wieczor Hennessym z lodem i tonikiem.....
Pozdrowienia
Bask
|