Data: 2003-03-22 00:34:31
Temat: Re: koniak
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dans la news:021701c2eff6$bd601860$0502a8c0@mainstation,
Hektor <h...@a...pl> a écrit:
> From: "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl>
>
>>> jak dla mnie mieszanie Hennesy'ego do zbrodnia ;-)
>>>
>> A niby dlaczego?
>
> Poniewaz koniak jest jednym z nadoskonalszych alkoholi, czesto
> (szczególnie te pierwszoligowe marki) dopracowywanym w
> najdrobniejszych detalach smaku. I po to pije sie go w temperaturze
> pokojowej, aby tych niuansów nie zatracic. A dodawanie do markowego
> koniaku jakiegos plynu do mycia naczyn typu coinreau
cointreau, pardon
> likier czy inny wermut
troche ci sie to wszystko myli.
to tak jakby pod gumofilce zalozyc jedwabne ponczochy. Mozna,
> ale po co skoro wystarcza onuce ...
Natomiast Henessy nie jest koniakiem "pirwszoligowym", niestety. Ot,
przyzwoity.
>
> Pozdrawiam
> Zbigniew Kordan
Ewcia
(w okopach przeciwczolgowych,
Š Waldemar)
--
Niesz !
|