Strona główna Grupy pl.sci.medycyna konserwanty/substancje szkodliwe - w jakich produktach Re: konserwanty/substancje szkodliwe - w jakich produktach

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: konserwanty/substancje szkodliwe - w jakich produktach

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!
atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: tomek wilicki <t...@w...pl>
Newsgroups: pl.sci.medycyna
Subject: Re: konserwanty/substancje szkodliwe - w jakich produktach
Date: Sun, 18 Nov 2007 19:55:59 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 32
Message-ID: <fhq26m$56s$2@nemesis.news.tpi.pl>
References: <fhpnat$to2$1@news.vectranet.pl> <fhppp1$ej0$2@nemesis.news.tpi.pl>
<fhppd8$vkg$1@news.vectranet.pl> <fhpr8o$i4k$1@nemesis.news.tpi.pl>
<fhpvok$67n$1@news.vectranet.pl>
NNTP-Posting-Host: user14.132.udn.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8Bit
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1195412502 5340 82.139.14.132 (18 Nov 2007 19:01:42 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 18 Nov 2007 19:01:42 +0000 (UTC)
User-Agent: KNode/0.10.4
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.sci.medycyna:240189
Ukryj nagłówki

RafalM wrote:

>
> ja bym jeszcze oprocz cukru dorzucil sol, te dwie substancje sa
> calkowicie zbedne
>

ooj, sól jest niezbędna. I do tego raczej zdrowa - a tzw sól naturalna jest
po prostu o wiele zdrowsza od zwykłej.

> oprocz tego mam pytanie co jest lepsze
> maslo smietankowe czy raczej margaryna rama?
>

margaryna to przecież taki przerobiony olej silnikowy :P Nie jem w sumie ani
jednego, ani drugiego, ciężko tu wyrokować. Jedno zapycha tętnice, drugie
rozwala wątrobę. Jeśli już mam coś wybierać, to szukam tłuszczy wegańskich,
ale to już nie ze względów zdrowotnych.

>> produkty wysoko przetworzone (biała mąka)
>
> ciemne pieczowo, pelnoziarniste - ok

jeszcze zobacz jak żołądek na to reaguje, u niektórych takie pieczywo
powoduje naprawdę przepiękną nadkwasotę. W ostateczności można po prostu do
białego pieczywa dodawać otręby. Nie tyle chodzi tu o błonnik, co o sam
proces trawienia, który jest zorientowany na trawienie pełnych ziaren zbóż.
W przypadku obecności samego środka ziarna zachodzą dość nieciekawe
reakcje.

--
www.vegie.pl

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
18.11 Piotr Curious Gluszenia Slawinski
19.11 Szczepan Białek
19.11 RafalM
19.11 p...@i...pl
19.11 Szuwarek
19.11 Szczepan Białek
19.11 Szczepan Białek
22.11 jangr
22.11 jangr
22.11 tomek wilicki
Demokracja antyludowa?
Semaglutyd
Czym w uk zastąpić Enterol ?
Robot da Vinci
Re: Serce - które z badań zrobić ?
Taa daam
Leki na zapalenie żołądka
Pacjent na rezonans magnetyczny
NEW US STUDY RESULTS Corona vaccination less effective in children
Kolejki do punktów krwiodawstwa
Problem ze złamaniem u starszej osoby
Index glikemiczny - -zmniejszenie dla ziemniaków i frytek
Rozwój wodonercza
przyszła do mnie ankieta
Fenopro-kumarol przed zabiegiem chirurgicznym.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?