Strona główna Grupy pl.sci.medycyna konserwanty/substancje szkodliwe - w jakich produktach Re: konserwanty/substancje szkodliwe - w jakich produktach

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: konserwanty/substancje szkodliwe - w jakich produktach

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.atman.pl!not-for-mail
From: "Szczepan Białek" <s...@w...pl>
Newsgroups: pl.sci.medycyna
Subject: Re: konserwanty/substancje szkodliwe - w jakich produktach
Date: Mon, 19 Nov 2007 09:07:49 +0100
Organization: ATMAN
Lines: 32
Message-ID: <fhrg91$end$1@node1.news.atman.pl>
References: <fhpnat$to2$1@news.vectranet.pl> <fhppp1$ej0$2@nemesis.news.tpi.pl>
<fhppd8$vkg$1@news.vectranet.pl> <fhpr8o$i4k$1@nemesis.news.tpi.pl>
<fhpvok$67n$1@news.vectranet.pl>
NNTP-Posting-Host: s1cr1.pul.tke.pl
X-Trace: node1.news.atman.pl 1195459681 15085 89.171.42.130 (19 Nov 2007 08:08:01
GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 19 Nov 2007 08:08:01 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3198
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
X-Antivirus: avast! (VPS 071118-2, 2007-11-18), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.sci.medycyna:240207
Ukryj nagłówki


Użytkownik "RafalM"
>
> ja bym jeszcze oprocz cukru dorzucil sol, te dwie substancje sa calkowicie
> zbedne

"An eight-year study of people with high blood pressure living in New York,
however, found that those on low-salt diets had more than four times as many
heart attacks as those with normal sodium intake.

Why would this be? Because salt is essential for life -- you cannot live
without it."

Mam 4 podręczniki i w każdym pisze że zdrowy człowiek je 15 gram soli
dziennie + 3g na każdy litr potu.
Gdzie pisze że sól jest zbędna?
>
> oprocz tego mam pytanie co jest lepsze
> maslo smietankowe czy raczej margaryna rama?

Dowiedz się jak się produkuje oleje a nie będziesz musiał pytać.
>
>> produkty wysoko przetworzone (biała mąka)
>
> ciemne pieczowo, pelnoziarniste - ok

Nie jest ważny stopień przetworzenia - ważne jest aby produkty roślinne
poddać wcześniej fermentacji (wino i chleb drożdżowy jest ok - winogrona i
kasza mniej)
S*


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
19.11 RafalM
19.11 p...@i...pl
19.11 Szuwarek
19.11 Szczepan Białek
19.11 Szczepan Białek
22.11 jangr
22.11 jangr
22.11 tomek wilicki
Demokracja antyludowa?
Semaglutyd
Czym w uk zastąpić Enterol ?
Robot da Vinci
Re: Serce - które z badań zrobić ?
Taa daam
Leki na zapalenie żołądka
Pacjent na rezonans magnetyczny
NEW US STUDY RESULTS Corona vaccination less effective in children
Kolejki do punktów krwiodawstwa
Problem ze złamaniem u starszej osoby
Index glikemiczny - -zmniejszenie dla ziemniaków i frytek
Rozwój wodonercza
przyszła do mnie ankieta
Fenopro-kumarol przed zabiegiem chirurgicznym.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?