Data: 2006-04-23 17:47:13
Temat: Re: kotlet schabowy - totalna porazka
Od: "maf" <m...@n...alpha.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "panta_rei" <j...@c...znajdzie> napisał w wiadomości
news:slrn.pl.e4ne0v.d0c.jak_jakas@chce-to.znajdzie..
.
> Nie kumam Waszych problemów ze schabowym :) nigdy mi się nic nie
> odkleja. Panierka bez żadnej mąki, jajko (z dodatkiem wody lub mleka) i
> bułka tarta, nie ważne czy smażenie jest na rumiano czy, tak jak dla
> siebie robię, po minucie na każdej stronie. Nie mam też problemów z
> podwójnie panierowanymi: jajko- bułka- jajko- bułka.
>
Mysle, ze to wina patelni -> temperatury.
Np placki ziemniaczane, czy nalesniki udaja mi sie tylko na patelni
emaliowanej.
Moze to byc tez wina tluszczu.
Pozdr
maf
ps. a propos tluszczu, zdarzalo mi sie smazyc na loju wolowym, rewelacja.
|