Data: 2009-03-29 14:26:11
Temat: Re: które masło dla fanatyka?
Od: "lemonka" <...@a...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "yapann" <y...@o...pl> napisał w wiadomości
news:gqnqmo$srb$1@achot.icm.edu.pl...
> ale gdybyto wszystko
> były masła, nie różniły by się chyba aż tak bardzo jedno od drugiego
> właściwościami fizycznymi, hę?
Istnieją dwa rodzaje masła: masło i masło śmietankowe. To nie to samo.
> Żeby dolać oliwy do ognia, słyszałam też że śmietanę się taraz robi z
mleka
> w proszku (?).
http://www.rama.eu/polska/Stronag%C5%82%C3%B3wna/Pro
dukty/RamaCremefine
/tabid/206/Default.aspx
> Kiedyś mogłam jeść śmetanę jak najlepszy przysmak, od
> pewnego czasu fktycznie jakby jest to inna śmietana.. brrr
>
Kiedyś mleko maiło zapach obory, teraz wszystko jest sterylne, to i
smak śmietany jest inny. Ale wyroby śmietanopodobne nie mają prawa mieć
na opakowaniu napisu: "śmietana".
|