Data: 2006-04-08 17:15:11
Temat: Re: kurczak pieczony - nie!
Od: Magdalena Bassett <n...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Proponuje jeszcze inaczej:
Kurczaka podzielic na czesci, korpus zamrozic na pozniejszy rosol. Do
torebki plastykowej wsypac 2 lyzki maki, 1 lyzeczke soli, 1 lyzeczke
pieprzu, 1 lyzeczke majeranku startego na proszek i wymieszac. Wrzucic
czesci kurczaka, zakrecic i potrzasac, az beda rowno pokryte mieszanka.
Przelozyc na blache posmarowana oliwa i piec w 200C przez 25 minut,
odwrocic i piec nastepne 25 lub 30 minut, az mieso nie bedzie rozowe.
Otrzymuje sie w ten sposob cienka, smaczna skorke i mieso, ktore jest
wilgotne, soczyste i delikatne w smaku.
Magdalena Bassett
|