Data: 2004-02-01 10:59:45
Temat: Re: kurczak w smietanie jak?
Od: "JerzyN" <N...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl>
> "news" <t...@a...net.pl> wrote:
> > szukalem w archiwum ale hmm chyba malo precyzyjnie zapewne da sie go
zrobic
> > ale jak prosze o przepis wkoncu szkoda by prawie 2 kg kurczaka ot
tak sobie
> > upiec
> Z tym kurczakiem w śmietanie mam pewien kłopot. Kiedyś obiło mi się o
> uszy, że to taka staropolska potrawa. [...]
Jest w Kuchnia Polska 1980 str. 561 - 951.
Porcjowany, duszony, zalewany na koniec śmietaną wymieszana z
koncentratem pomidorowym i papryka i tak jeszcze przez parę minut
duszony.
--
Pozdrawiam, Jerzy
|