Data: 2004-02-13 13:26:38
Temat: Re: lasania2 :)
Od: m...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
> Ja też mam pytanie o lasanię, ale takie bardziej techniczne.
> Co zrobić, aby podczas kilkuminutowego gotowania płatów makaronu, nie
> sklejał się on do siebie? Wlałam oleju do wody, kładłam obok siebie, a i tak
> część nadawała się do wyrzucenia - posklejała się do siebie. Za to jak
> robiłam z surowymi płatami, to po bokach ciasto było twrde i kruzące się.
>
>
Ja robię z surowych płatów.
Przygotuj lasanie 2-3 godziny wcześniej, niech sobie poleży (nasiąka sosem,
oczywiście duzo sosu). Do piekarnika pod przykryciem, pod koniec posyp serem i
odkryj (15')
Wanda.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|