Data: 2001-09-10 14:25:57
Temat: Re: leczo do sloika?
Od: "Evva" <e...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"ptysiu m." <p...@w...pl>:
> no wlasnie, bardzo chce sobie zrobic pare sloiczkow
> (poki sa pomidorki i papryka), tak zeby w zimie - w ramach
> rezewy otworzyc 'takiecos', odgrzac i zjesc?
> czy ktos moze udzielic stosownego przepisu?
Zrobilabym tak, jak normalnie (cebulka, pomidory, papryka, cukinia,
czosnek, sol, przyprawy - co kto lubi), tylko bez kielbasy czy innego
mieska, wpakowala do sloiczkow i zapasteryzowala. Potem - zima -
wystarczyloby kielbache pokroic, na patelni podsmazyc, dodac to ze
sloiczka i np. dwa listki bazylii swiezej (mozna w doniczce na
oknie hodowac albo w supermarkecie kupic).
Po prostu musi wyjsc dobre, myle sie? ;)
Pozdrawiam,
Evva
|