Data: 2001-09-10 15:37:33
Temat: Re: leczo do sloika?
Od: "Vefour" <h...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
musi. tyle ze co da bazylia?
V.
"Evva" <e...@p...pl> wrote in message
news:9niijl$m5p$1@mail.insert.com.pl...
> "ptysiu m." <p...@w...pl>:
>
> > no wlasnie, bardzo chce sobie zrobic pare sloiczkow
> > (poki sa pomidorki i papryka), tak zeby w zimie - w ramach
> > rezewy otworzyc 'takiecos', odgrzac i zjesc?
> > czy ktos moze udzielic stosownego przepisu?
>
> Zrobilabym tak, jak normalnie (cebulka, pomidory, papryka, cukinia,
> czosnek, sol, przyprawy - co kto lubi), tylko bez kielbasy czy innego
> mieska, wpakowala do sloiczkow i zapasteryzowala. Potem - zima -
> wystarczyloby kielbache pokroic, na patelni podsmazyc, dodac to ze
> sloiczka i np. dwa listki bazylii swiezej (mozna w doniczce na
> oknie hodowac albo w supermarkecie kupic).
>
> Po prostu musi wyjsc dobre, myle sie? ;)
>
> Pozdrawiam,
>
> Evva
>
>
>
|