Data: 2001-08-15 20:41:58
Temat: Re: mozzarella
Od: "MechaGodzilla" <k...@w...ps.pl.USUNTO>
Pokaż wszystkie nagłówki
wielkie dzięki, teraz już wiem co jem :)
pozdrawiam
MechaGodzilla
Użytkownik Waldemar Krzok <5...@t...de> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:3...@t...de...
>
>
> MechaGodzilla wrote:
> >
> > uprzejmie prosze o wyjasnienie mi moich wątpliwości.
> > zawsze kupowałam mozzarelle w paczuszkach w zalewie, wczoraj widziałam
na
> > stoisku z serami żółtymi pokrojoną w plastry w/w,była żółtawa. Jak to
jest z
> > tym serem? to ser biały czy żółty?
>
> biały. Dokładniej oryginalna jest z mleka bawolego (krowy bawoła, bo już
> ktoś mnie prostował). Mozarella "normalna" jest z mleka krowiego. W
> plasterki tego do sprzedaży nie pokroisz, bo się rozwali. Jest jednak
> inny ser, wędzony, przypomina trochę w smaku polskie oscypki, nie jest
> jednak tak pikantny. I jest to właśnie wędzona mozarella, ale
> zapomniałem jak się toto nazywa.
>
> Waldek
|