Data: 2001-08-16 19:27:20
Temat: Re: mozzarella
Od: "MechaGodzilla" <k...@w...ps.pl.USUNTO>
Pokaż wszystkie nagłówki
zgadzam się z Waldemarem!
dodałabym ewentualnie jako dodatek do zapiekanek z piekarnika ( tych z
bagietki)
pozdrawiam
MechaGodzilla
Użytkownik Waldemar Krzok <5...@t...de> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:3...@t...de...
> > > > uprzejmie prosze o wyjasnienie mi moich wątpliwości.
> > > > zawsze kupowałam mozzarelle w paczuszkach w zalewie,
> > >
> > > biały. Dokładniej oryginalna jest z mleka bawolego (krowy bawoła, bo
już
> > > ktoś mnie prostował). Mozarella "normalna" jest z mleka krowiego.
> > > Waldek
> >
> > Hej, wszystko fajnie i ja też zakupiłam ostatnio rzeczoną, ale co
właściwie
> > z nią robicie? Pamiętam, że obiła mi się o oczy w jakiś przepisach, ale
> > zwykle jako drobny dodatek. A co Wy proponujecie?
>
> dzisiaj były u nas resztki przedurlopowe i się akurat napałętała
> mozarella. Pokrojona w plasterki, na to plasterki pomidorów, bazylia,
> sól, pieprz, oliwa i ocet balsamico.
>
> Oprócz tego nadaje się toto do lasagne i na inne przypiekanki.
>
> Waldek
|