Data: 2001-08-16 18:35:19
Temat: Re: mozzarella
Od: Waldemar Krzok <5...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > > uprzejmie prosze o wyjasnienie mi moich wątpliwości.
> > > zawsze kupowałam mozzarelle w paczuszkach w zalewie,
> >
> > biały. Dokładniej oryginalna jest z mleka bawolego (krowy bawoła, bo już
> > ktoś mnie prostował). Mozarella "normalna" jest z mleka krowiego.
> > Waldek
>
> Hej, wszystko fajnie i ja też zakupiłam ostatnio rzeczoną, ale co właściwie
> z nią robicie? Pamiętam, że obiła mi się o oczy w jakiś przepisach, ale
> zwykle jako drobny dodatek. A co Wy proponujecie?
dzisiaj były u nas resztki przedurlopowe i się akurat napałętała
mozarella. Pokrojona w plasterki, na to plasterki pomidorów, bazylia,
sól, pieprz, oliwa i ocet balsamico.
Oprócz tego nadaje się toto do lasagne i na inne przypiekanki.
Waldek
|