Data: 2003-10-09 10:06:58
Temat: Re: napoleonek
Od: "Monika Biermann" <m...@g...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Martka" <b...@w...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:bm36ln$jam$1@news.onet.pl...
>
> Uzytkownik "Monika Biermann" <m...@g...de> napisal w
wiadomosci
> news:bm33j5$cb7$04$1@news.t-online.com...
> >
> > Jakos widze, ze raczej sie kupuje napoleonka (zostaje przy "ten" i
> > "napoleonek"
>
> to ja proponuje zajrzec do slownika
>
> pzdr marta
>
Ok, zdejmuje kapelusz przed Toba:
napoleonka z III, CMs. ~nce; lm D. ~nek
Ťciastko z francuskiego lub pólfrancuskiego ciasta przekladanego kremem
smietankowym o konsystencji zblizonej do budyniu, posypane zwykle cukrem
pudremť (http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=34640)
Wiem juz jak robic krem budyniowy i mam nadzieje, ze dobrze mi wyjdzie, od
dzis, ta napoleonka
|