Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia napolitanka Re: napolitanka

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: napolitanka

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Karmakoma" <k...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: napolitanka
Date: Tue, 10 Feb 2004 13:18:45 +0100
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 41
Message-ID: <c0ai7d$7nb$1@inews.gazeta.pl>
References: <c0ag7g$mdr$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: out.spsa.com.pl
X-Trace: inews.gazeta.pl 1076415533 7915 217.153.27.253 (10 Feb 2004 12:18:53 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 10 Feb 2004 12:18:53 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-User: karmakoma
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:191333
Ukryj nagłówki


Użytkownik "bella" <belunia@[usunxxx]autograf.pl> napisał w wiadomości
news:c0ag7g$mdr$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam!
>
> Mam w sobote ugotowac zupke, ktora nazywa sie napolitanka (?)
> ponoc jest z serkow topionych (?)
>
> Google napisały
> "Szukanego zwrotu - napolitanka group:pl.rec.kuchnia - nie znaleziono w
> żadnym artykule grupy pl.rec.kuchnia."
>
> Czy ktos zna przepis na te wlasnie zupke?
> Bylabym wdzieczna za podzieleniem sie przepisem :)
>

Zupa neapolitańska
1250 ml rosołu z kostki rosołowej,
1 łyżka masła,
1 łyżka mąki,
10 dag sera żółtego (parmezan),
4 żółtka,
1/4 l śmietany,
koper,
sól,
15 dag ugotowanego makaronu

Masło stopić, dodać mąkę i mieszając zrobić białą zasmażkę rozprowadzając
małą ilością zimnego rosołu, podprawić pozostałym rosołem i zagotować . Ser
utrzeć na tarce i dodać mieszając do rosołu. Żółtka rozbić ze śmietana,
zaparzyć wrzącym rosołem nie przerywając mieszania i połączyć z zupą. Dodać
umyty i drobno pokrojony koper, przyprawić do smaku solą. Podawać z
oddzielnie ugotowanym włoskim makaronem.

przepis pochodzi z : http://www.kuchnia.3miasto.pl/1944.htm

pzdr.

K.


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
10.02 bella
10.02 GoniaP
10.02 bella
10.02 Karmakoma
10.02 Anna Ladorucka
10.02 JerzyN
10.02 bella
10.02 bella
10.02 mskowronski
10.02 Karmakoma
10.02 bella
10.02 bella
10.02 Krysia Thompson
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.
Fiducia supplicans.
Na kłopoty - ZIELONI ????