Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia noze kuchenne Re: noze kuchenne

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: noze kuchenne

« poprzedni post następny post »
Data: 2017-05-01 20:34:21
Temat: Re: noze kuchenne
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki

Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>> W dniu .04.2017 o 23:10 Pszemol <P...@p...com> pisze:
>>
>>> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>>>> W dniu .04.2017 o 12:29 Wiesiaczek <W...@v...pl> pisze:
>>>>
>>>>
>>>>> Ząbkowany do krojenia chleba?!
>>>>> To już lepiej siekierkę marki Fiskard:)
>>>>
>>>> :)
>>>>
>>>> Zgadnij, dlaczego użytkownicy (nie mylić z posiadaczami) noży, do
>>>> krojenia
>>>> chleba używają właśnie noża ząbkowanego? A producenci takie noże im
>>>> dostarczają?
>>>>
>>>> Moim zdaniem jest niewiele produktów, które równie szybko tępią noże,
>>>> jak
>>>> właśnie chleb.
>>>> Tylko nie podawajcie tu przykładu np. kości, bo te raczej traktuje się
>>>> tasakiem lub nożycami, albo używa się specjalnego noża, który w waszej
>>>> kuchni już uległ degradacji i nadaje się tylko do zniszczenia.
>>>> Chleb jest praktycznie podstawą w polskiej kuchni, kroi się go często,
>>>> nigdy nie użyłbym np. wymuskanego i wyostrzonego noża szefa kuchni do
>>>> jego
>>>> krojenia.
>>>>
>>>
>>> Poza tym taki nóż jedzie po chlebie jak piła, nie deformując kromki
>>> świeżoupieczonego chleba.
>>>
>>> Taki już wczorajszy/przedwczorajszy chleb da się skutecznie kroić ostrym
>>> nożem gładkim.
>>
>> Wiesiaczek prawdopodobnie obawia się kruszenia przez nóż do chleba.
>> Musiałby spróbować takiego noża, zapomniałby o innych.
>> Wcale nie kruszy tak bardzo!
>>
>> Nóż bez ząbków może się ślizgać po skórce (zwłaszcza chleby inne, niż
>> razowe i żytnie, o połyskliwej chrupiącej skórce). A to już prosta droga
>> do skaleczeń.
>>
>
> Chyba nie miałeś ostrego noża. I prawdziwego chleba.
>
> Też nie cierpię tych ząbkowanych noży, produkujących tony okruchów.
>

Oczywiście chwalebnym wyjątkiem jest wciąż pikutek, którym kroję
praktycznie wszystko - od pomidorów, przez ser i bułeczki, aż po surowego
kurczaka wraz z kośćmi.

Tak, mam osobny pikutek do mięsa - specjalnie z różową rękojeścią.
Tak, wyparzam go i/lub myję w zmywarce.
Tak, mam też inne kolory - do celów ogólnych z czarną, do pomidorów z
czerwoną.
Tak, deski do krojenia analogicznie.



--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
01.05 Ikselka
01.05 Wiesiaczek
01.05 Wiesiaczek
01.05 Akarm
01.05 Trefniś
01.05 Animka
01.05 Animka
01.05 Ikselka
01.05 Trefniś
01.05 Trefniś
01.05 Ikselka
01.05 Trefniś
01.05 Ikselka
01.05 Pszemol
02.05 stefan
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?