Data: 2015-10-11 19:14:45
Temat: Re: o głodzie nowości
Od: stefan <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-10-11 o 18:53, Ikselka pisze:
> Dnia Sun, 11 Oct 2015 11:41:34 -0500, Pszemol napisał(a):
>
>> Może ten przepis spróbuję:
>> http://7smakowswiata.blox.pl/2012/09/Juz-nie-kresowy
-kulebiak-jeszcze-nie-szkocki.html
>> Wygląda całkiem prosto, nawet dla mnie - początkującego.
>
> Ja tam widzę wielką kluchę francuską. A nie kulebiak.
>
Ja (po Mamie) robiłem na cieńkim drożdżowym, a ponieważ wtedy o łososia
było trudno (był na obrazkach, w konserwie czerniak ala łosoś i w
knajpach kat S) robiłem ze śledziami matiasy albo uliki (chyba?) i ikrą
tegoż. Z kapustą też niezłe były...
pozdrawiam
Stefan
|