Data: 2008-01-30 19:39:20
Temat: Re: obiad wystawny
Od: Ikselka <i...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 30 Jan 2008 20:35:52 +0100, Jolka napisał(a):
> ...
>> Jakie tam chwalenie się - ale patent niezły smakowo: 1/4 l gęstej(!)
>> kwaśnej śmietany, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 płaska łyżeczka cukru, 1/3
>> łyżeczki soli - wymieszać lekko, odstawić na 15 minut, znowu wymieszać.
>> Polewać obficie sałatę.
>> Ręczę, że sama, żywa, nieprzyprawiona śmietana do sałaty to jakieś
>> kosmiczne nieporozumienie.
>> --
>
> To wcale nie patent, bo znam ten przepis od lat i zawsze tak przyrządzam
> śmietanę do sałaty.
> Ma fajny słodko-kwaśny smak i pasuje nie tylko do chrupkiej lodowej, ale też
> do innych rodzajów sałat.
> Wiosną i latem dodaję jeszcze rzodkiewkę i szczypiorek no i trochę świeżego
> koperku.
Można i ogórek zielony, ale taki bardzo młody, ze skórką, cieniutko
pokrojony - mniammmm.
--
XL wiosenna
===========================================
Adres na WP nieaktywny. Priv tylko na e...@o...pl
Pozdrawiam podszywki - produkujcie sie dalej, nie mam nic przeciwko temu,
byle było mądrze :-P
|