Data: 2008-01-30 20:14:44
Temat: Re: obiad wystawny
Od: "JBP" <t...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@w...pl> napisał w wiadomości
news:gsd8h3she7aa$.elhbco4s2qz3$.dlg@40tude.net...
>
> Ale chodzi o tłuszcze roślinne - w surówkach np.
> --
Rozumiem o co Ci chodzi. Jednak obyczaje bywają różne. Do surówki z kapusty
kiszonej dawała tłuszcz, do sałaty i świeżych ogórków nie.
Generalnie uznawała i stosowała w miarę możliwości kuchnię swoich przodków.
W rozsądnych ilościach bazowała na maśle i smalcu, czasami używała jakiegoś
oleju czy oliwy, aczkolwiek dawniej wybór wśród roślinnych był mniejszy, a
smak tych dostępnych w sklepach często odrzucał.
JBP
|