Data: 2011-03-07 09:08:48
Temat: Re: olej czy smalec?
Od: JaMyszka <f...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 7 Mar, 08:25, tomjas wrote:
> On Sun, 6 Mar 2011 13:38:22 +0100, Julia wrote:
> > witam. Na czym smazyc potrawy na patelni na smalcu czy na oleju. Chodzi mi o
> > to na czym zdrowiej poniewa? stykam sie z ró?n? opini?
> > dziekuje i pozdrawiam
> Masło klarowane.
No właśnie! Prawie wszystko na nim smażę.
Ale ostatnie mnie zaskoczyło - bo zrobiłam je tak jak zawsze, a ono na
suchej patelni skwierczy, jakby była w nim woda. A zawsze wybieram to
klarowane masło o jednolitej konsystencji. Może się orientujesz, czym
to masło było "wzbogacone"? I czy Tobie też czasami się tak zdarza?
--
Pozdrawiam :)
Włada
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://zwijaj.pl/
|