Data: 2011-03-07 12:48:33
Temat: Re: olej czy smalec?
Od: tomjas <t...@W...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 7 Mar 2011 01:08:48 -0800 (PST), JaMyszka wrote:
> On 7 Mar, 08:25, tomjas wrote:
>> On Sun, 6 Mar 2011 13:38:22 +0100, Julia wrote:
>> > witam. Na czym smazyc potrawy na patelni na smalcu czy na oleju. Chodzi mi o
>> > to na czym zdrowiej poniewa? stykam sie z ró?n? opini?
>> > dziekuje i pozdrawiam
>> Masło klarowane.
>
> No właśnie! Prawie wszystko na nim smażę.
> Ale ostatnie mnie zaskoczyło - bo zrobiłam je tak jak zawsze, a ono na
> suchej patelni skwierczy, jakby była w nim woda. A zawsze wybieram to
> klarowane masło o jednolitej konsystencji. Może się orientujesz, czym
> to masło było "wzbogacone"? I czy Tobie też czasami się tak zdarza?
>
Masło klarowane robię sam z masła extra. U mnie zawsze skwierczy bo
wrzucam je na bardzo gorącą patelnię i to jest normalne. Jesli bylaby
woda to by "strzelalo", więc chyba nei za wiele pomogę.
Pozdrawiam.
|