Data: 2011-03-18 08:16:47
Temat: Re: olej czy smalec?
Od: "jagr" <j...@W...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <k...@o...pl> napisał w wiadomości
news:4f146a69-dd24-4632-ad6c-d38f00b15927@i14g2000yq
e.googlegroups.com...
On 6 Mar, 13:38, "Julia" <r...@o...pl> wrote:
> witam. Na czym smazyc potrawy na patelni na smalcu czy na oleju. Chodzi mi
> o
> to na czym zdrowiej ponieważ stykam się z różną opinią
> dziękuje i pozdrawiam
Zdecydowanie olej - zwracaj jedynie uwagę na ilość tłuszczów
jednonienasyconych, im więcej, tym lepiej (np. 20 to mało, 60 ok).
Dzięki temu olej się trudniej spala i nie wydziela rakotwórczych
substancji.
____________________________________________________
__
Jasne ... chcesz otruć ludzi? Olej się do smażenia nie nadaje.
No, chyba, że masz w kieszeni Rapaholin. :-)
Oraz być stałym klientem sklepu, który ludzie apteką zwą.
|