Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Gruby <d...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: oliwa do chleba
Date: Sun, 5 Nov 2006 18:31:23 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 29
Message-ID: <12fmijcdnyqbq$.131tp8uq7izyy.dlg@40tude.net>
References: <eikrt0$am4$1@node5.news.atman.pl> <4...@u...de>
<eikua1$atr$1@node5.news.atman.pl> <eikv2v$psf$1@news.onet.pl>
<eil0uc$bav$1@node5.news.atman.pl>
<1iia64irkt55t.n5qmedo2m2gg$.dlg@40tude.net>
<4...@u...de>
NNTP-Posting-Host: sub213-169.elpos.net
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1162747871 25165 85.193.213.169 (5 Nov 2006 17:31:11 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 5 Nov 2006 17:31:11 +0000 (UTC)
X-User: dario34
X-Antivirus: avast! (VPS 0645-4, 2006-11-03), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:282236
Ukryj nagłówki
Dnia Sun, 05 Nov 2006 18:24:38 +0100, Waldemar napisał(a):
> Gruby schrieb:
>> Dnia Sun, 5 Nov 2006 16:45:25 +0100, Czarownik napisał(a):
>>
>>> nie chodzi mi aby zrobic oliwe ale dorobic/przyprawic/
>>> macza sie w niej goracy chleb i je z ta oliwa
>>
>> Niestety, takie odpowiedzi jak powyżej to norma na tej grupie... jest
>> kilku użyszkodników uważających się za guru i wszelkie pytania tego typu
>> sa spuszczane na Berdyczów, lub w najlepszym razie jestes odsyłany do
>> googli..a przeciez jak sama nazwa wskazuje, grupa jest o kuchni.. pytanie
>> jest w temacie wiec niby o co chodzi? chyba tylko o to, że takie
>> przyziemne pytania burza ład i wewnetrzny spokój duszy naszych
>> Wszystkoumiejących i wszystkowiedzących...
>>
>> a co do oliwy.. spróbuj dodac czosnku, papryki, ziół..
>> nigdy co prawda nie robiłem czegos takiego, ale tak mi nos podpowiada..
>
> właśnie o to chodzi, że do chleba nie potrzeba nic innego, jak tylko
> dobrej oliwy. Kropka. A do oliwy można dodać praktycznie wszystkie
> przyprawy (oczywiście nie naraz ;-)), jakie się w kuchni znajdą. Po
> prostu do smaku. Im gorsza oliwa tym lepiej dodać przyprawy ;-).
O! Własnie o taka odpowiedź mi chodziło.. :-))
nie mozna tak od razu?
:-)
--
żeby mi sie tak chciało, jak mi się nie chce...
|