Data: 2006-11-05 17:31:23
Temat: Re: oliwa do chleba
Od: Gruby <d...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 05 Nov 2006 18:24:38 +0100, Waldemar napisał(a):
> Gruby schrieb:
>> Dnia Sun, 5 Nov 2006 16:45:25 +0100, Czarownik napisał(a):
>>
>>> nie chodzi mi aby zrobic oliwe ale dorobic/przyprawic/
>>> macza sie w niej goracy chleb i je z ta oliwa
>>
>> Niestety, takie odpowiedzi jak powyżej to norma na tej grupie... jest
>> kilku użyszkodników uważających się za guru i wszelkie pytania tego typu
>> sa spuszczane na Berdyczów, lub w najlepszym razie jestes odsyłany do
>> googli..a przeciez jak sama nazwa wskazuje, grupa jest o kuchni.. pytanie
>> jest w temacie wiec niby o co chodzi? chyba tylko o to, że takie
>> przyziemne pytania burza ład i wewnetrzny spokój duszy naszych
>> Wszystkoumiejących i wszystkowiedzących...
>>
>> a co do oliwy.. spróbuj dodac czosnku, papryki, ziół..
>> nigdy co prawda nie robiłem czegos takiego, ale tak mi nos podpowiada..
>
> właśnie o to chodzi, że do chleba nie potrzeba nic innego, jak tylko
> dobrej oliwy. Kropka. A do oliwy można dodać praktycznie wszystkie
> przyprawy (oczywiście nie naraz ;-)), jakie się w kuchni znajdą. Po
> prostu do smaku. Im gorsza oliwa tym lepiej dodać przyprawy ;-).
O! Własnie o taka odpowiedź mi chodziło.. :-))
nie mozna tak od razu?
:-)
--
żeby mi sie tak chciało, jak mi się nie chce...
|