Data: 2015-02-03 11:08:38
Temat: Re: orient
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .02.2015 o 04:23 iwanos <i...@6...pl> pisze:
>> Naturalnie. Ja tylko tak dla porządku :)
>>
>> Warto zwrócić uwagę, żeby sos sojowy był uznanego producenta.
>> Ceny w sklepach mocno się różnią i obawiam się, że najtańsze mogą być
>> mocno "podrasowane" chemicznie.
>> Warto poczytać choćby na wiki:
>>
>> http://pl.wikipedia.org/wiki/Sos_sojowy
>>
>> Pół biedy, jeśli kupimy sos sojowy oparty na hydrolizatach białkowych
>> (jak np. oryginalne Maggi oraz podróbki) z dodatkiem soli. W sieci można
>> poczytać o wręcz obrzydliwych składnikach niektórych "sosów sojowych".
>
>
> kurde, ja to nie lubię jak ktoś owija w bawełnę, czyli krótka piła jaki
> byś polecił?
Zdanie jednej osoby ma niewielkie znaczenie - lepiej zapuścić kwerendę np.
w google.
Masz szansę na konfrontację wielu opinii.
Ale IMHO bezpieczniejsze są sosy japońskie, w Polsce dostępne np.:
http://www.przepisychinskie.pl/japonskie-sosy-sojowe
Dość dobrą opinię mają produkty TaoTao, choć te jednak pewnie w większości
pochodzą z Chin:
http://taotao.pl/
--
Trefniś
|