Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Kruszyzna <k...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: [p] Obiecane kremowe ciasto budyniowe z jabłkami na zimno.
Date: Tue, 04 Jan 2005 21:13:42 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 32
Message-ID: <cretdi$lee$4@inews.gazeta.pl>
References: <crc56j$9pu$1@inews.gazeta.pl> <crc66d$j98$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 62.29.254.2
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8Bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1104869618 21966 62.29.254.2 (4 Jan 2005 20:13:38 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 4 Jan 2005 20:13:38 +0000 (UTC)
X-User: kruszyzna
User-Agent: KNode/0.7.7
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:227021
Ukryj nagłówki
Użytkownik A.L., sącząc kawkę, wyklepał:
>
> Mam pomysl, zeby uniknac dodawania surowych zoltek do masy, bo tego nie
> lubie. Dodam te zoltka do budyniu, jak w karpatkowym kremie. Powinno wyjsc
> rownie smaczne, a "bezpieczniejsze".
> Przepraszam, ze tak sie wymadrzam na temat ciasta, ktorego jeszcze nie
> robilam :).
>
Ależ bardzo proszę :) Ale te żółtka to jak? Gotujesz budyń, studzisz i do
tego żółtka? Bo chyba nie gotujesz z żółtkami? Ścięły by się chyba... :)
I tu wyszło na jaw, że w życiu nie popełniłam karpatki :)
> Mieszanka kandyzowana to rzeczywiscie pomylka... Ja tez ja zastosowalam ja
> do keksu swiatecznego i istotnie, strasznie aromatyczna. Bede miala
> problem jak ja zuzyc do konca...
A zatem mieszankę kandyzowaną odradzamy.
>
> Dzieki za fajny przepis. Moze mi sie uda zrobic to ciasto w sobote - zdam
> relacje.
A proszę bardzo. A na relację czekam :) A jeszcze jeśli nie zetnie Ci się
krem po dodaniu do jabłek, to już koniecznie napisz, co zrobiłaś, żeby
osiągnąć to, co dla mnie nieosiągalne :)
Krusz.
--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."
|