Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia peklowanie Re: peklowanie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: peklowanie

« poprzedni post następny post »
Data: 2009-12-18 13:49:10
Temat: Re: peklowanie
Od: "Prawusek" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki


"kogutek" <k...@o...pl> wrote in message
news:7b19.000001e0.4b2b8676@newsgate.onet.pl...
> > Użytkownik "Theli" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> > news:hgfu8g$1puo$1@sodden.amu.edu.pl...
> > > kogutek pisze:
> > > Nie prościej zrobić w wędzarni 85 stopni i wyłączyć wędzarnię
> > > > jak w środku mięsa zrobi się 72 do 75 stopni. Od dawna tak robię.
Jakość
> > > > wędzonek jest przy takiej metodzie dużo wyższa bo nic z nich nie
> > przechodzi do
> > > > wody.
> > >
> > > Jasne, że prościej. Wędzarnia jest w każdym mieszkaniu, a garnek z
wodą
> > > nie każdy ma.
> >
> > Niby fajna i cięta riposta, spodobała mi się od razu, ale koleś chyba
miał
> > rację. Jemu chyba chodzi o parzenie po wędzeniu, więc zakłada że to
wędzenie
> > się jednak odbywa.
> >
> > --
> > "Żałuj za dowcipy, synu!"
> > Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII
> >
> Chodzi mi o to że bzdurą jest gotowanie w wodzie tego co zostało uwędzone.
Po co
> wygotowywać przez kilka godzin z mięsa to co najwartościowsze. I potem to
wylać
> do kanalizacji. Efekt sparzenia powstaje nie wskutek działania wody a
> temperatury. Woda w garnku jest tylko nośnikiem ciepła. Do tego najgorszym
bo
> powoduje wypłukiwanie rozpuszczalnych w niej konserwantów i aromatów z
przypraw.
> Powietrze jest pod tym względem dużo lepsze. Jest jeden warunek. Trzeba
> przestrzegać temperatur z tolerancją do 2-3 stopni. Po przejściu na
parzenie w
> wędzarni zredukowałem ilość przypraw do 1/3.

Boczek wędzony gotowany - wywar na grochówkę - nic się nie marnuje, a
bezpieczne i dzieci zjedzą...


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
18.12 XL
18.12 XL
18.12 XL
18.12 XL
18.12 XL
18.12 kogutek
18.12 kogutek
18.12 Dariusz K. Ładziak
18.12 XL
18.12 XL
18.12 kogutek
18.12 flower
18.12 XL
18.12 kogutek
18.12 XL
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a