Data: 2009-12-18 13:45:51
Temat: Re: peklowanie
Od: Theli <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
kogutek pisze:
>> kogutek pisze:
>> Nie prościej zrobić w wędzarni 85 stopni i wyłączyć wędzarnię
>>> jak w środku mięsa zrobi się 72 do 75 stopni. Od dawna tak robię. Jakość
>>> wędzonek jest przy takiej metodzie dużo wyższa bo nic z nich nie przechodzi do
>>> wody.
>> Jasne, że prościej. Wędzarnia jest w każdym mieszkaniu, a garnek z wodą
>> nie każdy ma.
>>
>> th
>>
>>
>> --
>> http://nitkowo.bloog.pl
> W takim razie powinienem zrezygnować z wędzenia nowoczesną wędzarnią w
> mieszkaniu i zacząć wędzić w beczce? Nie mój problem że inni nie mają takich
> wędzarni jak moja. Jest XXI wiek który zobowiązuje nowoczesnych ludzi do
> stosowania nowoczesnych rozwiązań. Jak ktoś chce się truć mięsem uwędzonym ma
> działce to niech się truje. Mniejsza konkurencja na rynku pracy będzie.
Ja nie mówię, że nie możesz, ale użyj wtedy słowa ,,lepiej'' czy
,,zdrowiej'' czy ,,smaczniej'', ale nie ,,łatwiej''.
th
--
http://nitkowo.bloog.pl
|